POLIKISTIK OVER SENDROMU ADET SANCıSı OPTIONS

polikistik over sendromu adet sancısı Options

polikistik over sendromu adet sancısı Options

Blog Article

Eğer bu şiddetli bir ağrı olursa ve kanama başlarsa, üremesi tamamen canlı tehlikede demektir.

Yapılacak herhangi bir hamilelik testinin sonucu pozitif olacaktır. Ancak yine de dış gebelik normal bir şekilde devam edemez.

Bazen de hızlı gelişimi sırasında anne vücudundan yeterli kan alabilmek için organın duvarını aşar. Bu da kan damarlarının duvarını bozarak ani kanamalara neden olabilir.

Dış gebeliğin pek çok belirtisi ve verdiği sıkıntı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kanamadır. Dış gebelik hamilelik belirtileri de vermektedir ancak şiddetli ağrı ve kanama ile de kendisini gösterebilmektedir.

Vakaların yaklaşık yüzde ninety eight’i tüplere yerleşir. Bunun dışında yumurtalık, karın zarı ve karın içindeki diğer organlarda da dış gebelik gelişebilir. Bu durumu yaşayan bir kadının tekrar dış gebelik geçirme riski yaklaşık yüzde ten-15 civarındadır. Her gebenin ilk kontrolünde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığı kontrol edilir.

Düzenli muayeneler, PID ve endometriozis gibi dış gebelik dış gebelik geçiren biri tekrar dış gebelik geçirir mi riskini artırabilecek hastalıkların erken teşhisini ve tedavisini sağlar.

Bazı hormonel dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebeliğin oluşumunda rol oynayabilir.

Bireyin gösterdiği belirti ve semptomlar esasen kanın nerede toplandığına ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlıdır.

Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi advertıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku ve organlara zarar vermektedir.

Dış gebelikte normalde adet olunmasının beklenmediğini belirten uzmanlar, bununla beraber asla adet olunmaz demenin de yanlış olduğunu belirtirler.

Tüplerin bağlanması olarak bilinen tüp ligasyonu işlemi de kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olmasına rağGuys ektopik gebelik riskini artworkırabilir.

Bu değerlerin yaşla birlikte değişebileceğini unutmamak önemlidir. Sonuçta dış gebelik geçirilmesi kesinlikle bir daha hamile kalamayacağınız anlamına gelmez ve büyük olasılıkla tekrar hamile kalabilirsiniz.

Report this page